пʼятницю, 8 березня 2013 р.

Цікаві факти про 8 березня


Прихід весни неодмінно асоціюється з чудовим святом 8 березня – Міжнародним жіночим днем.
Міжнародний жіночий день 8 березня є офіційним святом, яке визнає Організація Об’єднаних Націй. Але мало хто знає, що  Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією під номером A/RES/32/142 оголосила цілий 1975 рік роком жінок.
Цікаві факти про 8 березня стверджують, що вперше на території колишнього Радянського Союзу свято 8 березня відзначалось  у 1913 році. Однак святкування не було загальнодержавними – воно проходило лише в одному місті – Санкт-Петербурзі.
Після закінчення Першої світової війни і приходу до влади в Російській імперії більшовиків, Міжнародному жіночому дню надали офіційний статус. Це було зроблено насамперед для ідеологічної боротьби проти православної церкви. Цікаві факти про 8 березня: це свято було покликане відвернути радянських людей від релігійних свят, які припадали приблизно на той же час.
А ось це один досить дивний, але дуже цікавий факт про 8 березня. Популярний російський актор, артист театру, кіно і естради Андрій Миронов народився в Москві 7 березня 1941 року, проте батьки спеціально вказали в у свідоцтві про народження сина дату 8 березня. Вони навіть приурочили цій події репризу: «Андрій – подарунок жінкам у Жіночий день 8 березня».

Немає коментарів:

Дописати коментар