вівторок, 12 березня 2013 р.

Цікаве про Італію


Усім відомо, що Італія дуже цікава країна з безліччю історичних пам’яток. Однак існують цікаві факти про Італію, які мало кому відомі.

Навряд чи ви знали, що усім відоме фортепіано було придумане саме в Італії відомим майстром музичних інструментів Бартоломео Христофорі.
Щорічно середньостатистичний італієць випиває 26 літрів вина – це безперечно цікавий факт, який підтверджує твердження, що вино надзвичайно популярне в Італії.
Окрім культу вина в Італії існує культ їжі. Італійці люблять і вміють готувати, за результатами проведених досліджень найпопулярніша кухня в світі − італійська. При цьому найкращі ресторани в Італії − це невеликі заклади без вивісок, куди можна потрапити тільки за запрошенням або протекції, часто дуже скромно обставлені, але цьому абсолютно не надається значення.
Візитною карткою італійської кухні вважається знаменита «паста», однак вона є традиційною стравою лише на півдні країни. На півночі віддають перевагу рису і кукурудзі.

Усередині Італії розташовані ще дві незалежні держави: Сан-Марино та Ватикан, причому перша з них є найстарішою державою у світі, а друга знаходиться в центрі Риму – столиці Італії. І якщо карликові держави існують і в багатьох інших країнах, то окрема держава на території власної столиці − це унікальний випадок.
А ось ще два цікаві факти про Італію: близько 75% території цієї країни займає гірська місцевість і саме на території Італії розташовані усі три діючі вулкани у Європі – Етна, Стромболі та Везувій.

Немає коментарів:

Дописати коментар