вівторок, 5 березня 2013 р.

Найбільший в світі басейн


Скільки існує різних басейнів — одні призначені для проведення змагань, інші для навчання плаванню, а треті просто для відпочинку. Але басейн, який знаходиться біля чилійського готелю San Alfonso del Mar — в усіх відношеннях унікальний. Цей найбільший в світі басейн — справжня лагуна, наповнена кришталево чистою водою.
Найбільший в світі басейн має довжину 1000 метрів і вміщає 250 мільйонів літрів морської води. Він займає 7,7 гектарів площі. За такі надзвичайні технічні дані найбільший басейн було внесено до Книги Рекордів Гіннеса.
Чилійський підприємець Фернанду Фішман, що побудував курорт в 1997 році, став одним із творців найбільшого в світі басейну. Спеціально розроблена система очищення морської води та насичення її киснем дозволила очищати величезні маси води, використовуючи при цьому в 100 разів менше хімічних добавок, ніж це прийнято в інших басейнах. Будували найбільший в світі басейн цілих 5 років, а його вартість склала близько 3,5 мільйонів доларів.
Для чого був задуманий і втілений в життя такий грандіозний проект, якщо поруч океан? Вся справа в тому, що найбільший в світі басейн – це не тільки престижно, а й корисно – вода в океані не завжди достатньо чиста, трапляються шторми, та й хижі морські мешканці, акули, викликають занепокоєння туристів. А в штучній лагуні, яка розташовується вздовж корпусів San Alfonso del Mar і простягається вздовж узбережжя Тихого океану, мало того, що завжди панує штиль і вода кришталево чиста, так ще й можна не тільки купатися, а й пірнати, займатися віндсерфінгом і навіть вітрильним спортом.

Немає коментарів:

Дописати коментар