
Усіма улюблені чіпси ще 150 років тому були ласощами еліти, і подавалися винятково в дорогих ресторанах. Потім ця страва перейшла в розряд фаст-фуду і стала звичайною швидкою їжею.
Перший апарат з виробництва чіпсів, з якого й починається історія чіпсів, винайшов Фріман Макбет у 1929 році. Готують чіпси наступним чином: картоплю відбирають, чистять від бруду, миють і направляють у спеціальні картоплечистки, а потім до апарату, який її нарізає дуже тонкими скибочками простими або фігурними ножами. Зі скибочок змивають крохмаль, підсушують і кидають у киплячу олію. Потім чіпси посипають сіллю і пропускають через барабан з приправами. Весь процес займає не більше 15 хвилин.

Ось така вона – історія чіпсів. А сьогодні в США є навіть спеціальний Інститут чіпсів, який працює над новими рецептами картопляних чіпсів і всеможливими смаковими добавками до них.
Немає коментарів:
Дописати коментар