середу, 6 березня 2013 р.

Цікаве про змій


Змії – це чи не найзагадковіші істоти, які спрадавна асоціювалися з мудрістю та хитрістю. Цікаво, що у В’єтнамі пітони є дуже популярними домашніми улюбленцями, окрім того, їх розводять фермери заради красивої шкіри та жиру, який використовують у лікувальних цілях.
У деяких країнах отруйних змій використовують як сторожових псів, адже змії, на відміну від собак, можуть обходитися без їжі протягом місяця, їм потрібна лише вода. Так, спеціальних фірмах у Африці гадюк здають напрокат людям, які їдуть у відпустку і хвилюються щодо проникнення злодіїв у квартиру чи будинок.
Ще дещо цікаве про змій. У місцевостях, де водяться змії, селяни часто розводять неотруйні породи, щоб впоратися з ненажерливими гризунами, адже змії є прекрасними безшумними мисливцями. В Індії ж щорічно влаштовують зміїні «біги», де змагаються кобри. Саме кобр індуси вважають найрозумнішими з усіх змій.
До речі, по всьому світу налічується більше 3000 тис. видів змій, які водяться на всіх континентах, окрім полярних областей. На деяких островах світу змій немає зовсім. З трьох тисяч видів лише 375 – це отруйні змії. Найотруйнішою крупною змією є королівська кобра, один укус якої може вбити слона!



Немає коментарів:

Дописати коментар