середу, 13 березня 2013 р.

Цікаві факти про сигарети


Сигарети  -  наймасовіший товар у світі.  Щорічно їх реалізують на суму близько мільярда доларів. Виручка від продажу сигарет становить сумарно близько 400 мільярдів доларів, що робить цю індустрію однією з найдохідніших у світі. 
Американські тютюнові корпорації заробляють більше грошей, продаючи свою продукцію іншим країнам, аніж на внутрішньому ринку.
У сигаретах і продуктах їх горіння міститься миш’як, формальдегід, свинець, синильна кислота, оксид азоту, чадний газ, аміак і ще кілька десятків дуже шкідливих речовин.
Вчені підкинули ще цікаві факти про сигарети, підрахувавши, що курець в середньому живе на 14 років менше, аніж людина без цієї шкідливої звички.
Нікотин досягає головного мозку через 10 секунд після затяжки. Він присутній при цьому у всіх органах тіла, а також у грудному молоці.
За даними різних контролюючих служб, кожна четверта сигарета в світі провозиться контрабандою.
Цікаві факти про сигарети: більшість курців набувають цієї шкідливої звички ще в підлітковому віці, коли купувати самостійно сигарети ще не можна, але паління сприймається ними як ознака «дорослості» поряд з голінням, носінням холодної зброї, вживанням алкоголю, наркотиків і сексуальним досвідом.
Курець часто стверджує, що в процесі куріння він відчуває впевненість, розслабленість, уважність, концентрацію та інші відчуття. Фактично куріння викликає в людини саме ті ефекти, які вона хоче відчути. Сигарета – найпотужніше плацебо, що призводить до сильної і тривалої залежності.
Для поліпшення смаку і запаху сигарет виробники можуть додавати в них гвоздику, апельсинове масло, абрикосові кісточки, лимонне масло, лавандову олію, кріп, какао, екстракти моркви, мускату, сік буряка, дубовий лист, ром, ванілін і навіть оцет.

Немає коментарів:

Дописати коментар