середу, 6 березня 2013 р.

Цікаве про риб


Підводний світ та його мешканці є невичерпними джерелами неймовірних фактів, адже вчені досі відкривають нові види риб, знаходять представників світу риб, які вважалися вимерлими багато тисяч років тому.
Найбільш плодовитою істотою на планеті без сумніву можна назвати самку тріски. За один шлюбний сезон вона може відкласти більше 6 млн. ікринок!
Іноді в день вона відкладає кілька сотень тисяч ікринок, але виживає з них зовсім небагато. Справа в тому, що ікру і мальків поїдають різні мешканці моря. Тому (для компенсації) риби і відкладають так багато ікри.
Групери відносяться до числа найбільших кісткових риб, знайдених в теплих морях. Деякі риби важать 4500 кг, як цілий слон! Ці величезні риби нічого не бояться і нападають на всіх, хто наближається до їх території. Відомі випадки, коли вони вбивали водолазів, приймаючи останніх за великих хижаків.
Летюча риба вистрибує з води зі швидкістю 32 км\год! Відштовхуючись хвостом від поверхні води, вона злітає в повітря, а коли падає, знову вдаряє хвостом по воді і знову летить вгору. Трапляється, що риби злітають на висоту до шести метрів і летять над водою близько 400м!
Як ви думаєте, скільки може коштувати акваріумна рибка? Але мова йде не про звичних скалярій чи гурамі, а про найдорожчу рибку у світі. Це − риба-дракон або так звана арована. Ціна на неї залежно від забарвлення коливається в межах $ 80.000. Але це ще не все! Якщо вам сподобається платинова арована, яка виростає до 40 см, вам доведеться розщедритися на 400 000 доларів!
До речі, ось так виглядає червона арована:

Немає коментарів:

Дописати коментар