пʼятницю, 15 березня 2013 р.

Цікаві факти про алкоголізм у тварин


Досить довгий період часу, в науковому світі було прийнято вважати, що здатність потрапляти в залежність від речей, які не несуть собою життєвої необхідності, властива винятково людському організму. Однак це виявилося далеко не так. Брати наші менші навіть в дикій природі теж люблять вживати, так би мовити хмільне.


Європейські садівники борються з равликами, розставляючи тарілочки з пивом на плантаціях. Охочі до пивка равлики напиваються, і п’яні тонуть в хмільному напої.

Виявляється їжачки люблять не тільки молоко, але й пиво з вином, але як нап’ються – стають легкою здобиччю для хижаків, оскільки не встигають згорнутися клубочком в момент небезпеки.

Мавпам любов до спиртного деколи варто волі. Знаючи те, що примати небайдужі до спиртного, місцеві мисливці ловлять їх, використовуючи цю згубну слабкість. Мисливці йдуть в ліс, прихопивши з собою величезний бідон з пивом і кілька кухлів. На очах у мавп мисливці розпивають пиво, потім йдуть недалеко в ліс і ховаються в кущі, спостерігаючи за тваринами. Мавпи негайно ж спускаються вниз, обступають бідон і напиваються до “свинського” стану. Упакувати мертвецьки п’яних тварин не складає труднощів.

Слони готують собі брагу самі. Вони викопують бивнями яму, зносять туди всілякі тропічні фрукти і закидають їх листям і травою. Коли маса починає бродити, слони приходять до цього місця і поглинають її. П’яні слони без мети тиняються по лісу, голосно сурмлять і буянять.

Вільшанки і дрозди час від часу клюють перестиглі яблука та ягоди і після цього засинають прямо на гілках. У такому стані їх можна ловити руками.

Бджоли та оси є записними алкоголіками. Коли вчені дали бджолам на вибір цукровий розчин і 80% спиртовий напій, бджоли, не замислюючись, вибрали спирт.

Щури просто тащаться від пива, саме в нього найкраще додавати отрута для винищення пацюків.

Немає коментарів:

Дописати коментар