четвер, 7 березня 2013 р.

Цікаве про пінгвінів


Пінгвіни живуть не тільки у південній півкулі, правда, іноді їх можна зустріти досить далеко від південного полюса – на Галапагоських островах, розташованих близько до екватора, або в Північній Гавані в австралійському Сіднеї.
Пінгвіни  мають рідкісну здатність стояти вертикально, це досягається завдяки тому, що їх лапи зі шкірястими перетинками розташовуються в самому кінці тулуба. Пінгвіни – чудові плавці завдяки своїм лапкам і крилам, що нагадують за формою весло.
Королівські пінгвіни – неперевершені пірнальники. Вони постійно пірнають за їжею на глибину 100 метрів, буває, що вони занурюються і на 200 метрів. Пінгвіни з довгими жовтими пір’ям біля очей і гарячим темпераментом отримали назву скелястих, тому що досить часто стрибають по скелях.
Найбільшими і найвищими є королівські пінгвіни. Їх вага може коливатися в межах 27-41 кг, а зріст досягає 1,1 метра.
Найшвидшими плавцями серед пінгвінів стали папуаські, які здатні плисти зі швидкістю 36 км / год.
Дитинчата королівських пінгвінів з’являються на світ з яєць абсолютно голими. Пір’я виростають протягом наступних кількох тижнів. Однак водонепроникне пір’я виростає у них у віці 12-13 місяців після народження, весь цей час пташеня живе поруч з батьками.
Хоча пінгвінів і відносить до птахів, але він єдиний з них не вміє літати, але може ходити стоячи і плавати.
Патагонський пінгвін здатний плисти протягом двох – трьох тижнів, при цьому він покриває відстань близько 1500 км.

Немає коментарів:

Дописати коментар